+3259447705 info@endostene.com

Verwijspraktijk Endostene is een jonge doorverwijspraktijk voor endodontologie. Patiënten kunnen bij ons terecht op doorverwijzing via de eigen tandarts voor alle wortelkanaalbehandelingen.  

Wortelkanaalbehandeling

Uw tandarts verwijst u door om te zorgen dat alles in het werk wordt gesteld om uw tand te behouden.

De behandelingen worden dan ook met de grootste zorg en precisie uitgevoerd. Niet alle ingrepen kunnen in één behandeling worden uitgevoerd en vaak is een consultatie vooraf nuttig om de prognose en kostprijs van een behandeling in te schatten. Uw tandarts bezorgt ons een e-mail of brief met daarin de nodige informatie.

Alle behandelingen worden uitgevoerd met behulp van rubberdamisolatie en een microscoop. Gezien de zorg en het gebruikte materiaal waarmee de behandeling wordt uitgevoerd, is het niet mogelijk om aan de huidige conventietarieven te werken ( Onze tandarts-endodontoloog is dan ook gedeconventioneerd).

Een endodontische behandeling (ontzenuwing of wortel-kanaalbehandeling) is geen pijnlijke behandeling en wordt steeds uitgevoerd onder lokale verdoving.

Bij een dringende behandeling omwille van tandpijn proberen wij u steeds zo snel mogelijk te helpen. Soms wordt een tijdelijke behandeling uitgevoerd en moet u nogmaals terugkomen voor de verdere afwerking van de wortelkanaalbehandeling.

Afspraken na het eerste bezoek

Afspraken na het eerste bezoek

Afspraken na het eerste bezoek Wanneer u akkoord gaat met het behandelplan maakt de assistente een of meerdere vervolgafspraken met u. Gewoonlijk wordt de afspraak een week voor de behandeling nogmaals per email bevestigd. Het is daarom belangrijk dat u uw emailadres...

Gebroken of uitgeslagen tand

Gebroken of uitgeslagen tand

Kom snel in actie! In het vuur van sport en spel kunnen nog wel eens beschadigingen van tanden optreden. Het kan voorkomen dat er een stukje van de tand afbreekt, maar soms gaat de tand los zitten of verliest men zelfs de gehele tand. Snel handelen vormt vaak de basis...

Verkleurde voortand

Verkleurde voortand

Een mooi en gezond gebitTanden en kiezen kunnen door verschillende oorzaken gaan verkleuren. Dat kan zowel bij volwassenen als bij kinderen gebeuren. Kinderen kunnen na een val of door medicijngebruik een verkleuring van hun tanden en/of kiezen krijgen. Bij ouderen...

Endodontologie

Endodontologie

Endodontologie is een onderdeel van de tandheelkunde dat zich bezighoudt met de diagnose, preventie en behandeling van ziekten van de pulpa. In iedere tand of kies (gebitselement) bevindt zich een pulpa of wortelkanaalstelsel, dit is levend weefsel dat bestaat uit...

Tandarts Endodontoloog Mansi Wael

In 2011 behaalde ik mijn Diploma als algemeen tandarts (Dr. Med Dent)  aan Medizinische Universiteit Wien (MUW) in Oostenrijk en in 2017 behaalde ik mijn M.Sc in Endodontologie en Dentale traumatologie aan universiteit Gent.

Neem contact met ons op

Schrijf uw bericht in het onderstaande vak of bel dit nummer

+32 594 477 05

Fast Contact

10 + 2 =

Translate »