Frequently Asked Questions

General Questions

Wat is een tandarts-endodontoloog?

Een tandarts-endodontoloog is een tandarts die zich heeft gespecialiseerd in wortelkanaal-, zenuw- en letselbehandelingen. Na de vijfjarige studie tot tandarts, heeft de tandarts-endodontoloog een post-academische opleiding van drie jaar afgerond.  De tandarts-endodontoloog stelt diagnoses, voert wortelkanaalbehandelingen uit en doet restauratieve behandelingen zoals stiftopbouw en het behandelen van verkleurde kiezen of tanden. Uw eigen tandarts kan voor gecompliceerde gevallen de hulp inroepen van de tandarts-endodontoloog.

Waarom ben ik doorverwezen naar een endodontoloog?

Uw eigen tandarts kan de meeste behandelingen op een kwalitatief goede manier uitvoeren. Dat geldt ook voor de meeste wortelkanaalbehandelingen. Bij een gecompliceerde behandeling is het soms verstandiger om voor een specialistische aanpak te kiezen. Voor die behandelingen wordt vaak naar een tandarts-endodontoloog verwezen.

Wat kost een wortelkanaalbehandeling?

De kosten van het eerste consult zijn meestal tussen €30 en € 115. Tijdens dit consult worden ook röntgenfoto’s met of zonder scan (CBCT) gemaakt voor de juiste diagnose.

Hoeveel een wortelkanaalbehandeling totaal kost is vooraf niet exact aan te geven. Dit hangt af van de complexiteit van de behandeling. De tandarts-endodontoloog maakt daarom na het eerste consult een kostenbegroting. De behandeling kost meestal tussen de € 300,- en € 675,-.

Wordt een endodontische behandeling terugbetaald door het ziekenfonds?

Tandarts-endodontologen zijn niet geconventioneerd. Dit houdt in dat er geen volledige terugbetaling kan gebeuren door het ziekenfonds.

Hoe gaat de verwijzing van mijn tandarts in zijn werk?

1. U krijgt een verwijsbrief van uw tandarts waarna u contact met ons opneemt om een afspraak te maken.
2. Uw tandarts vult online een verwijsbrief in waarna wij zelf contact met u opnemen voor een afspraak.

Bij dringende gevallen proberen we de wachttijd voor consultatie en behandeling zo kort mogelijk te houden.

Kan ik een afspraak annuleren?

U kunt een afspraak tot 48 uur van tevoren kosteloos annuleren. Dit kan telefonisch via 059447705 

of per e-mail via info@endostene.com

Annuleert u korter dan 48 uur van tevoren of bent u niet op de afspraak aanwezig op de afgesproken datum? Dan brengen wij € 25,- per gereserveerd kwartier in rekening.

Hoe lang duurt de behandeling?

Een wortelkanaalbehandeling is een nauwkeurige behandeling die onder de microscoop wordt uitgevoerd.

Gemiddeld duurt een behandeling daarom anderhalf tot tweeëneenhalf uur per tand of kies. We streven er naar om de behandeling in één keer af te ronden, maar meestal is het nodig dat u nog een keer terugkomt.

Wat moet ik doen bij napijn?

Na de behandeling kan wat napijn optreden. Deze duurt meestal enkele dagen en is met een gewone pijnstiller goed te onderdrukken. U krijgt na afloop van ons extra informatie mee en telefoonnummers waarop u ons voor vragen en overleg kunt bereiken.

Heeft u op- of aanmerkingen over de praktijk of de behandeling?

Hoewel wij ons uiterste best doen om u zo goed mogelijk te helpen, kan het zijn dat u na afloop van het consult of de behandeling op- of aanmerkingen heeft. Wij streven er altijd naar daar samen met u uit te komen. Wij vragen u daarom contact met ons op te nemen om het samen te bespreken. Dit kan telefonisch of schriftelijk.